На крају…

 

         Након вишемесечног рада на овом пројекту, дошли смо до следећих закључака:

     Млади се данас, углавном, нездраво хране. Прескачу оброке, а вечерају обилно у касне сате. Најбитнији оброк данашње омладине је ручак. Међутим, због данашњег начина живота и ручак често представља оброк брзе хране.  Не воде рачуна о правилној исхрани и најзаступљенија је брза храна. Постоје извесне разлике међу половима, код жена је више изражена брига о исхрани, али само из естетских разлога.

     Ипак, резултати анкета које смо вршили са ученицима и одраслима, показају да познају нашу традиционалну и здраву исхрану.

   Традиционална исхрана највише је заступљена приликом већих празника као што су Ускрс, Божић и крсне славе, када се најчешће спремају традиционална јела као што су чесница, кољиво, погача, славски колач.

   Учешће у радионицама показало нам је да је веома важно деци, од најранијег детињства, развијати свест о здравој исхрани и значају исте.

    Својим радом настјали смо да у свом окружењу пробудимо свест о здравој и исхрани и укажемо на проблеме које свакодневна неправилна исхрана може донети. Такође смо желели да подсетимо на нашу богату традицију и својим речником сачувамо од заборава.

    Верујемо да смо током пројектних активности показали да „Здравље на уста улази“ и тиме неке освестили, неке подучили, неке подсетили,од неких ми учили и изнад свега трудили се да будемо креативни и медијски писменији!

Чланови пројектног тима

1 thought on “На крају…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s